Industria imobiliară din România susține nevoia legiferării profesiei de agent imobiliar și de protejare a clienților

Inițiativa parlamentară susținută de CEIR – Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România, ABI – Asociația Brokerilor Imobiliari și APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România prevede implementarea unor reguli clare de etică profesională care să genereze un nivel înalt de protecție a clienților. Inițiativa legislativă constituie un ajutor real pentru a continua dezvoltarea industriei imobiliare din România.

Bucuresti, 14 Mai 2020CEIR – Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România, ABI – Asociația Brokerilor Imobiliari și APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România – cele mai importante organizații din domeniul imobiliar, și-au unit forțele pentru susținerea inițiativei parlamentare de legiferare a profesiei de agent imobiliar. Cele trei asociații consideră că această inițiativă legislativă este vitală pentru susținerea dezvoltării continue a industriei de profil în România.

Cele trei asociații profesionale au demarat deja o serie de întâlniri de lucru pentru formularea de propuneri de îmbunătățire a legii, astfel încât statutul de agent imobiliar să fie cât mai clar definit în relația cu autoritățile și clienții.

Printre noutățile prevăzute de inițiativa legislativă se află dobândirea calității de agent imobiliar după absolvirea unui curs de pregătire, pe baza unui examen, și reatestarea agenților la un interval de doi ani.

„Salutăm această inițiativă legislativă și suntem convinși că împreună cu întreaga clasă politică vom reuși să avem o lege performantă pentru societatea românească, care după modelul occidental de  profesionalizare a agentului imobiliar, să contribuie semnificativ la dezvoltarea sănătoasă a industriei imobiliare și a economiei în ansamblu”, a declarat Cătălin Priscorniță, Președinte CEIR – Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România.

”Acest proiect comun reprezintă o piatră de temelie pentru industria imobiliară din România și un exemplu de bune practici, scopul fiind profesionalizarea și impunerea de noi standarde. Astăzi, aproximativ o treime din profesioniștii din imobiliare fac parte dintr-o asociație profesională sau patronală. Credem cu tărie că este important ca acești profesioniști să fie uniți, să existe o voce unică și să construim împreună viitorul breslei”, a adăugat  Dragoș Vîlceanu,  Președinte ABI – Asociația Brokerilor Imobiliari.

Propunerea legislativă include și un articol în care agenții imobiliari sunt înscriși într-un registru oficial, ceea ce generează siguranță pentru consumatori în tranzacțiile imobiliare.

”Educația continuă, transparența, creșterea standardelor de practică și loialitatea față de client sunt doar o parte din motivele pentru care APAIR s-a alăturat acestei inițiative. Legea profesionalizează breasla și aduce beneficii românilor atât prin claritate, cât și prin serviciile de calitate oferite de profesioniști. Avem speranța că întreaga clasă politică va susține acest proiect de lege care este în beneficiul întregii societăți.”, a declarat David GRIGORESCU, Președinte APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România.

Contacte de presă:

Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România 
Cătălin Priscorniță, Președinte, Mobil: 0731.010.007, E-mail: catalin@blitz.ro

Asociația Brokerilor Imobiliari 
Dragos Vîlceanu, Președinte, Mobil: 0756.132.632, E-mail:  dragos@imobiliare.net, 

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România 
David GRIGORESCU, Președinte, Mobil: 0724.270.736, E-mail: presedinte@apair.ro

Leave A Reply