C.E.I.R. marchează un prim an de succes și activitate susținută

În urmă cu un an, sub deviza ”C.E.I.R. o nouă perspectivă în real estate”, s-a desfășurat evenimentul de lansare a Comunității Elitelor în Imobiliare din România, cu participarea și în prezența companiilor lider pe piețele imobiliare din Cluj-Napoca (Blitz), Iași (Inter Imobiliare) și Timișoara (Eugene Estate).

Cu acel prilej, Cătălin Priscorniță, membru fondator și Președinte al C.E.I.R. susținea în discursul său că schimbarea în piața imobiliară poate veni dintr-o coalizare a brandurilor de succes. De asemenea, Ciprian Iovu, membrul fondator și vicepreședinte C.E.I.R. a susținut că în România, este nevoie de o educație corectă în domeniul imobiliarelor, de aceea este vitală organizarea și coalizarea. Eugen Encuțescu, vicepreședintele C.E.I.R. și membru fondator a declarat că asociația își dorește să îi aibă alături pe acei lideri care au demonstrat în timp că pot să facă imobiliare la un nivel satisfăcător și pot să aducă valoare acestei piețe.

Iar tocmai această coalizare a brandurilor de succes a fost ceea ce și-a propus C.E.I.R: să aducă împreună liderii locali ai domeniului imobiliarelor din principalele orașe din România, într-un organism comun și într-o singură forță.

Membrii fondatori ai C.E.I.R,  cumulând zeci de ani de experiență, expertiză și maturitate în domeniului imobiliar au pornit în acest demers determinați să depună toate eforturile pentru standardizarea acestui domeniu, îmbunătățirea percepției consumatorilor și nu în ultimul rând pentru creșterea la nivel larg a calității vieții celor ce activează pe piața de real estate.

La fondarea C.E.I.R, obiectivele pe termen scurt și mediu au fost atât de a invita noi membri în comunitate, cât mai ales pe investițiile în educație și pregătire profesională.

Primul an scurs de la lansare a fost unul cu o activitate intensă și concentrată, pe toate direcțiile planificate. Pentru mulți dintre membri, primul an de activitate, a fost un an de cunoaștere, de relaționare cu antreprenori și colegi pasionați de imobiliare, pentru care provocările sunt principalele arme de lupta. A fost un an de eforturi pe direcția lărgirii acestui proiect, în  mod armonios și consecvent cu misiunea și valorile.

Astfel, pe direcția lărgirii comunității, imediat după lansare au fost duse discuții cu alte agenții relevante din principalele orașe ale țării, iar numărul membrilor a crescut constant. 

C.E.I.R. s-a îmbogățit cu agenții valoroase, lideri de piață și de opinie pe segmentele unde activează, din toate regiunile țării. La finalul anului 2019 Comunitatea se mândrea cu prezența următorilor membri: Eugene Estate, Blitz, Inter Imobiliare,  Sud Rezidențial, Stil Imobil, iAdvise Real Estate, Imperia Imobiliare, Remax, și Residentialist by SVN România, totalizând aproximativ 1000 de agenți imobiliari profesioniști.

Un alt obiectiv rezultat din misiunea C.E.I.R. este investiția în educația și pregătirea profesională a agenților, pentru a crește calitativ serviciile către clienți, pentru a trasa standarde ocupației de agent imobiliar, și nu în ultimul rând pentru a crește profitabilitatea agențiilor. Încă din prima luna de la lansare s-a pus la punct un program de îmbunătățire a pregătirii profesionale a agenților proprii, materializat în câteva sute de ore de cursuri și sesiuni de training.

Trainerii care au conceput și livrat aceste sesiuni special pentru nevoile vânzătorilor din imobiliare sunt cu toții specialiști în domeniile lor, cu o bogată experiență: Bogdan Comănescu, Horia Radu, Eusebiu Burcaș, Adrian Cioroianu, Simona Năstase, Andrei Țigănaș și alții.

Unul din principalele beneficii ale comunității este oportunitatea de a face schimburi regulate de informații și idei. Astfel, este un avantaj unic să fii conectat cu  antreprenori de succes din aceeași industrie, care pot oferi idei, sfaturi și contacte personale și profesionale, multiplicând în acest fel plusvaloarea pentru fiecare companie.

Printre proiectele Comunității se număra ca prioritate Gala C.E.I.R., eveniment festiv pentru a răsplăti performanțele celor mai buni agenți, cu premii și distincții celor care s-au remarcat cu performanțe deosebite în imobiliare. Din păcate, datorită situației actuale, evenimentul se va desfășura odată cu ridicarea restricțiilor și revenirea la un ritm normal al activității.

Un important aspect al implicării C.E.I.R. pe plan legislativ este activitatea de pregătire a unui proiect de lege despre reglementarea profesiei de agent imobiliar. Acest demers este unul mai larg, demarat alături de celelalte asociații și organisme reprezentative ale pieței imobiliare.

De asemenea, membrii C.E.I.R. au luat în discuție și diversificarea formelor de promovare în mediul online. Astfel, este în lucru proiectul unui portalul de imobiliare,  care să reprezinte companiile membre și să ofere o nouă formă de promovare, pe lângă cele consacrate în piață.

Referitor la impactul actualei situații generate de pandemia globală, membrii C.E.I.R sunt de părere că perioada curentă ar putea prezenta oportunități la revenirea din această criză, pentru cei care se vor menține activi în această perioadă, conectați cu piața. De asemenea, se poate previziona și o transformare a industriei de brokeraj imobiliar așa cum o știm, care poate lua alte forme, dictate de noile comportamente de interacțiune și consum.

Așteptările membrilor C.E.I.R. pentru noul an sunt în principal legate de continuarea și extinderea proiectelor începute, astfel ca instrumente de educație și promovare să aducă acea plus valoare avută în vedere încă de la lansare. De asemenea, instrumentele legislative sunt așteptate să capete o formă finală, care să sistematizeze profesia de agent și formele specifice de colaborare în piață.

C.E.I.R. este o organizație deschisă oricărei agenții imobiliare din România care aderă la scopul, misiunea și viziunea propusă. Misiunea C.E.I.R. este creșterea și dezvoltarea unei comunități a tuturor elitelor în imobiliare din România, unde împreună prin educație de calitate, networking și perfecționare continuă, schimbă percepția consumatorilor de imobiliare despre aceasta industrie. Membrii C.E.I.R. sunt din toate regiunile țării, toate agenții imobiliare cu o reputație profesională impecabilă, o bogată experiență și recunoaștere pe plan local și național.

Leave A Reply